Äntligen är körkortet mitt !!!!


Idag, den 29 februari 2008, tog jag körkort. ÄNTLIGEN !! Har läängtar och kämpat sååå mycket. weiiii weiii weiii.. Gladare människa än mig just nu, blir svårt att hitta!

Körde upp i Jakobsberg, där jag bara har satt min fot en gång tidigare i mitt liv, men, bäst som man är, så är det klart att man klarar det *blink blink* Det är inte lätt att vara ödmjuk när man är felfri! hahaha.. nee.. skämt och sido.. !!

Fick blomma och en bil (låtsas) av Syrran och Robban och fick blomma och en bok (som jag önskat mig i födelsedagspresent, fyller år 15 mars) av Mamma. Jätte fina presenter! Tack ♥

Körde även mamma, syrran & robban idag. Känns helt skumt. Har inte kört själv ännu, men den dagen kommer nog snart. Pratade med D och han har precis köpt ny bmw 300 hästar, som jag ska få köra. Jag tvingar honom att låna ut den till mig! haha... Jo men han är så snäll, så det ska nog gå bra att jag får provköra den.. hihih..

Firade med att gå & handla massor med citronmuffins och kokosbollar. Mamsen lagar mat nu och då ska vi äta fläskfilé, potatisklyftor, kokta grönsaker och bearnesås. Ikväll blir det utgång och paaaaaarty !! Har inte varit ute på 2 månader och inte druckit heller, så ser framemot att få släppa loss. "Häng med på party slit dig och kom loss" Yeah baby !! You bet..

Dinner time.. Hörs en annan dag, imorrn kanske =)
PUSS

...


...Behandla andra som du själv vill bli behandlad...

Framtidsplaner

Halloj !
Denna vecka är en sån där fullt-ös-vecka. Jätte jobbigt. Redovisning (roll spel) inför hela klassen imorrn. Phuu. Men jag har en sån bra grupp som jag ska redovisa med och jag har stått inför klassen förut, så det ska gå bra nu också =) Jag vet att jag kan !! Sen på fredag är det tenta på nervsystemet. Mamma har hjälpt till och förhört mig. Har gått bra. Hoppas att det går bra på provet också !!

Var på vv (viktväktarna) igår med S och handlade lite gott gott. Handla potatissoppa, svampsås och godisbars. Barsen är gjorda på jordgubbsskumnougat, övertäckt med mörk choklad. Så underbart gott !! Jag måste bara skärpa till mig nu. Har "fuskat" lite för mycket nu. Men nu jävlar. . . Jag ska vinna, jag ska klara det. Thats it !!

Har bestämt mig för att söka till Sjuksköterskaprogrammet (börjar i augusti). Nu går jag ju undersköterska programmet som är på 1,5 år. Är klar i maj nu i år. Riktigt skönt. Sedan är sjuksyrra på 3 år. Dock lång tid, vet inte om jag känner mig redo riktigt än, är ganska skoltrött, men ska iaf söka till de 4 skolor som finns i Sthlm så får man se. Om jag kommer in så tar jag beslutet då och ser om jag känner mig redo ! Känns iaf skönt att jag har lite planer för min framtid. Det är viktigt för mig att ha drömmar och mål. Efter att jag blivit sjuksyrra så vill jag vidareutbilda mig till Ambulansförare eller barnmorska. Någon av det verkar intressant. Ambulansförare är dock mer intressant just nu, men det kan ju förändras.

Nu ska jag ta och fortsätta äta min frukost och plugga lite sjukvård.
PUSS


Lovely ! (mat bilder)

Tänkte lägga upp lite matbilder, igen. Hur en dag kan se ut med frukost, lunch, middag och mellis =)
Enjoy !!

image195 image196
image197 image198

Frukost bild 1: Två hårda mackor, kalkon pålägg, paprika, vindruvor, jordgubbskräm med mjölk och citron te.

Lunch bild 2: Kalkon skivor, gräddfilssås, blandsallad, makaroner

Middag bild 3: Ris, Hannas a la special gryta (typ kina gryta) bestående av: fläskfilé, vattenkastanjer, bambuskott, svamp, majs, purjolök, paprika, soja, buljongtärning, creme fraishe, kryddor. Sallad och gurka.

Mellis bild 4: Kiwi så klart !

Mums filibabba ! *ler sött* Jag är en mäster kock! Det vet ni...

Idag så skulle jag ut och åka till Jakobsberg. Men hamnade i Uppsala. HAHA.. Jag hittade inte riktigt.. Eller inte någon av oss hittade. Det blev helt fel. Vi åkte och åkte och åkte. Och Arlanda kom och ba "Noo shit, vi e on the wrong way".. Det blev en dyr resa. 200 kr bensin och vi hamnade inte ens rätt! Det är inte lätt när det är svårt...

...Saknar dig...
PUSS ♥

Vila i frid Andreas !

Igår var ingen rolig dag.
Två begravningar på en och samma dag.
Den första var Andreas begravning. Det var den finaste begravningen jag varit på. Den var så otroligt vacker. Jag och syrran gick dit. Det var i Österhaninge kyrka. Där har man upplevt både roliga och sorliga minnen. Bröllop, dop och begravningar. Kyrkan var full med folk. Både släktingar och vänner. Det var inte en minut som jag kunde hålla mig för gråt. Tårarna bara rullade ner för mina kinder. Allt i kyrkan var så fint. Kortet på Andreas var så fint. Allt var fint !

Vila i frid Andreas
19861019 - 20080123

Prästen var jätte duktig. Har inga ord för hur bra han var. Han berättade fina saker om Andreas och fina saker om livet. Man fick ett annat perspektiv på livet, på ett gott sätt. Han berättade en historia om när han var i Grekland. Han var längst ute på udden på klipporna och hade bara havet framför sig. Då frågade grekerna "Vet du två saker här i livet som man kan titta på, och aldrig sluta att tröttna på att se på".. Prästen visste inte.. Då svarade grekerna "Havet. Vågorna. När vågorna kommer in så kan man jämföra det med att man släpper in nya människor i livet och när vågorna går ut så tar man avsked. När vågorna kommer in igen är det glädje och när de går ut igen är sorg. Att sitta och kolla ut över horisonten är som en evighet. Elden. Öppen brasa. Det ger en värme och närhet. Men kommer man för nära så bränner man sig"

Man kan definiera detta med livet. Lite grann. Nu var det inte exakt så han förklarade, jag kommer inte ihåg allt, men det var verkligen rörande att höra. Man blev alldeles varm i kroppen när han berättade historien.

De spelade så fina låtar på Andreas begravning. "Du är det finaste jag vet. Du är det finaste i världen.. Du är som stjärnorna, som fåglarna, som vindarna som..."

"Like a bridge over troubled water..." Den sången tog mest i hjärtat. Jag sjöng nämligen den sången solo, på min skolavslutning i 9an. Den betyder väldigt mycket för mig. Det var en jobbig men ändå trygg känsla att höra den.
Andra begravningen var en väns pappa. Det var också jätte fint. Kände dock honom inte. Men satt ändå och föll några tårar.

Kom hem rätt sent igår. Mina ögonen var slut på tårar och alldeles röda och jag hade sår i näsan. När jag väl kom hem så slocknade jag på en gång. Gick upp kl 5 imorse för att bege mig till jobbet ute på Dalarö och kom sedan hem vid 17 tiden idag. Är ganska trött i kroppen nu. Inte fått nån bra sömn på flera dagar.

Nu ska jag dricka lite te så får vi se hur kvällen slutar..

Kärlek till Er ♥

Hur man spenderar 1200 kr en vanlig onsdag

Hej kära läsare =)
Hoppas att allt är bra med er.
Jag mår toppen just nu. Fick tillbaka tentan igår. Det var tentan som vi hade i fredags. Den som handlade om hjärt, kärl och andningsorganens sjukdomar. Det var svårt. Mina nerver var på topp igår när vi fick tillbaka resultatet. Provet var uppdelat i två delar. Jag fick Vg på första delen och Mvg på andra delen. Riktigt glad och stolt faktiskt. Det var 32 frågor sammanlagt och jag fick bara 4 fel. Inte helt fel !! Duktig flicka =) !!

Annars så flyter allt annat på. Kämpar med viktväktarna. Inte alltid lätt. Speciellt inte när frestelsen ligger framför ögonen på en. Som idag tex. Usch.. har verkligen v r ä k t i mig massa onyttigheter. Och nu sitter man här med ångest, men what ever, man måste få ha sånna dagar också. Bara att jag är vääääldigt duktig på att äta tills jag nästintill spyr.. haha.. to bad... :S

Idag så var och pappsen och handlade på IcaMaxi. Min nota blev på 700 kr. Nu har jag inte kvittot framför mig, men kan lista upp lite av det jag handlade:

* Frukt: 1 korg kiwi, 6 apelsiner, 4 bananer, 3 äpplen,
   3 päron, vindruvor,
* Grönsaker: Isbergssallad, röd och gul paprika, purjolök, ingefära, 
   champinjoner, majs 
* Viktväktar låda
* 1 kg fläskfilé, 1 kg benfri fläskkotlett, 2 kg kycklingfilé
* Schampoo, "lukta gott grej" (mango glade) till badrummet
* Lättmjölk, multivitamindryck, blåbärssoppa,
   jordgubbskräm (ibland får man unna sig)
* Juice (till fiskgrytan) , creame fraishe, tvål, extra tuggummi
* Rökt kalkon (pålägg), ost, toalettpapper,
* Oboy (vattenlösning, nyttigare än mjölk), te

Var även på apoteket. Handla mediciner till mig och min lilla bebis. Det blev 500 kr totalt.

Så lätt är det att spendera 1200 kr en helt vanlig onsdag, i februari.. haha..

Nu är jag hos syster yster. Har plåtat henne och robban. Ska bege mig hemåt och läsa lite sjukvård, sedan sussa så jag orkar med morgon dagen. Behöver mer sömn, sover alldeles för lite, och när jag väl sover så drömmer jag jätte jobbiga drömmar, så sömnen blir inte alls bra !!

God natt
PUSS ♥


R.i.p kära piercing


Buenos Dias !

Nu har jag fått sova ut. 10 timmars sömn, inte helt fel. 

Igår hade jag tenta på hjärt-kärlsjukdomar och andningsorganens sjukdomar. Det var inte lätt kan jag ju säga. Men jag gick dit och skrev och gjorde så gott jag kunde, så får vi se vad det blir för resultat. När vi satt och skrev provet så kommer läraren och delar ut små chokladkakor. Så himla sött =) Tack !! Det var verkligen generöst tycker jag!!

Igår så var jag hemma, tog det lungt, vräkte i mig massa godis (ooops) och kollade på film. Idag så ska jag plugga lite inför nästa tenta (det tar aldrig slut) och sedan ska jag ta mig en promenad. Kvällen är inte planerad ännu utan jag får se vad kvällen har att erbjuda!!

I onsdags var jag i stan med syster yster och tog bort min piercing...

R.I.P kära piercing

9 september 2005 - 13 februari 2008

PUSS ♥



Du & Jag


Har insett nu att det inte kommer bli du och jag, och jag vill inte inse det. Jag har försökt att ge det en chans, har försökt visa mitt intresse, men antar att det bara var bortkastad tid.. Jag får väl ta mitt brustna hjärta i handen och försöka laga det.. Får hämta lite klister och försöka limma ihop det. Sår tar tid att läka ihop. Allt tar tid, jag vill inte att det ska ta tid, jag vill fixa det nu. Nu nu nu..

Går i ide nu.. Får se när jag orkar skriva igen..

Hej då !!!!

Delicious (mat bilder)

image193 image194
Detta är mina nya matvanor. Oftast blir det havregrynsgröt eller två hårda mackor med kalkon till frukost. Lunch och middag är olika, men laxfilé bilden ovanför är ett alternativ. Fruktsalladen är oftast lite kvällsmål då min mage oftast vill ha något gott =) Jag kämpar med viktväktarna !! Det är gott, och det är bra att man får äta allt...

Har pluggat mucho de senaste dagarna. Har varit jätte jobbigt och mina magkramper börjar komma tillbaka igen. Jag har lovat mig själv att inte ha så höga krav på mig själv när det gäller skolan, ämdå kan jag inte hålla dom. Varför inte..? Synd att ingen har svar på frågan, inte ens jag själv har svaret på frågan.. =(

Imorrn åker min snuttis till Thailand.. without me... *tår i ögat*.. Gonna miss you.. alot, baby.. Jag kämpar på med vv och skolan medans du är borta.. Om 2 veckor är du hemma igen och då vet du vad som väntar dig.. Massa löften som vi ska uppfylla.. PUSS !

Jag håller på & spara pengar så jag tänkte resa till Thailand och/eller Australien i Januari 2009. Och vill gärna vara borta i 2-3 månader. Så gäller att redan börja spara nu =) Hoppas även på resa i sommar. Typ Grekland 3 veckor. Skulle i n t e sitta fel. I love greece.. Sagapo greece som det heter på grekiska *blink blink*

Är så jävla trött på idioter.. Bestäm er vad ni vill, sluta vela.. Ta chansen eller ej. Allt eller inget.. *suck* !!

Är ledig imorrn (tisdag) och onsdag. Så imorrn blir det sovmorron, behöver sömn, massor. Sedan en morgon promenad och utföra lite ärenden. Sedan plugg igen och eventuellt lite körning. Kanske gymmet om jag kommer kunna unna mig själv det.. (knappast). På onsdag så ska jag köra i Jakobsberg på trafikskolan där. Ska bli spännande! Men jag uppdaterar säkert mer imorrn.. Skulle bli väldigt glad om ni kommenterade mer. Skriv bara "hej hanna, det är xxx, hade bra".. Vad som helst. Det är kul med bara ett hej, men ni är ju så jävla snåla... Ni kan göra en människa glad genom att skriva ett hej, eller vänta, det kanske är för mycket begärt..?! Vi får se vilka som orkar lägga ner energi på att göra mig glad. Jag vet precis vilka det är som läser min blogg. . .Bara så ni vet...

Kärlek till Er, speciellt till Er som kommenterar.. (mohahha)


Få en fast pris på din flytning

image181

Källa: bestofblocket.se

Underbar dag/kväll igår !!

Tjingeling !!
Igår var det en toppen dag. Verkligen ! Syster yster och hennes man hade inflyttningsfest här på Valla. Valla rules haha.. Vi mötte upp allihoppa dvs. 11 personer, på wärdshuset och åt middag. Jag åt Filémignong black and white (fläskfilé och oxfilé med rödvinssås & bearnesås) med stekt potatis. Sjukt gott ! Samtidigt som vi åt middag så kollade vi på stryktipset på storbildskärmen. Alla hade en varsin "spellott". Jens & Veronica fick flest rätt, 10 st. De vann runt 120 kr. Vi andra fick mellan 5-9 rätt. Jag fick 8 rätt =) Duktig flicka !!!

Efter middagen så begav vi oss upp till lägenheten. Krille, danne och robban badade bastu medans resten spelade poker. Texas hold´em. Med riktigt pokerbord och marker. Skit skojj !! Lite snacks och dricka till det, blev perfekt. Jag ville basta, men ingen av de andra tjejerna skulle det, så då tänkte jag att killarna kunde väl få ha en tjej-bastu-fri-stund-med-massa-killsnack, själva. Jag är så himla omtänksam.  Efter deras bastutid kom de upp och då körde alla, 11 pers, poker tillsammans. Det blev trångt runt bordet, haha.. Men det var mysigt..

Efter pokern så kom jag på en lek. Ni vet det där med att man utser typ 5 olika kategorier. Land, Artist, Djur, Frukt, Film och så säger någon en bokstad. Typ D, så ska man komma på land, frukt etc. på bokstaven D, den som e klar först vinner. Hahhaa.. Det va sjukt roligt !! Speciellt när alla var lite påverkade. Det blev ett väldans tjatter.

Hon: Bostaven C !!
(efter en stund någon ropade klar)
Han: "Jag kom på kokos fast det är väl ingen frukt eller grönsak?"
Hon: "Nej men det är en nöt, ingen frukt"
Han: ""Aa nej det var det jag misstänkte, men annars hade jag rätt"
Hon: "Nej du hade inte fått rätt ändå, kokos stavas med K inte C"
Efter detta började alla tjafsa om hur det stavas. Hej & hå !!!

Dagen och kvällen var iaf väldigt lyckad ! Hade superskojj =)  Syster yster & Robban har fått så himla fint i lägenheten, dem har verkligen varit duktiga. Keep up the good work !! Tack för en u n d e r b a r kväll ♥

Where´d you go, i miss you so. . .

Vart har alla mina närmsta tjejkompisar tagit vägen? Helt plötsligt står jag där, all alone, inte en enda tjejkompis att kunna luta min axel mot... borta... Vad har jag gjort?  Jag har väl inte gjort nått, ändå så händer det här...  Miss old times...  Saknar tider då man verkligen verkligen stod någon nära, riktigt nära. Som man var med nästan dygnet runt, som visste a l l t om mig och tvärt om. Jag antar att saker och ting förändras =(

Jag får väl hålla mig till denna dikt:

Sluta aldrig hoppas
Sluta aldrig be
Sluta aldrig drömma
Under kan ju ske    
image180

what hurts the most

Lite lång version. Om du vill spola fram så börjar låten vid 00:47 ♥


Sanningen bakom retusherade bilder !

Ni där ute som tycker att alla omslagstjejer/killar är så grymt fina, tycker att dom har världens slätaste och finaste hy utan några finnar eller dylikt, som är smala, inte en leverfläck någonstans, inte en rynka, helt så kallade "perfekta", ni bör kolla på filmklippet längre ner.. !

Jag har praktiserat på en känd herrtidning, behöver inte nämna något namn, och ni ska bara veta hur mycket man retusherar. Jag har även praktiserat på ett annat bolag, där de får in bilder som de ska retushera som sedan skickas vidare till klädeskataloger som tex ellos eller h&m. Tex så kan vi ta en tjej, som står med klänning och sandaler. Om hon har en rynka, leverfläck, lite mörk under armarna, ett hårstrå som inte ligger perfekt och rakt, hon har en finne i ansiktet, läpparna är lite för små, tänderna är inte knallvita - med dessa "problem" så ringade man in felen och sedan retusherade. Och jag skojjar inte när jag säger att det fanns många ringar. Så ni där ute som tror att de inte retusherar så mycket och att dom är heeelt perfekt, vet nu om att det kanske inte alltid är så. Nu ska jag självklart inte dra alla över en kant. Jag var även med & plåtade en känd kvinnlig modell naken, på herrtidningen som jag praktiserade på, och hon var verkligen fin utan smink och innan retushering, så jag säger inte att alla är fula eller mindre snygga i verkligheten, men man kan ha i åtanke att många bilder är väldigt retusherade... Jag visar en liten filmsnutt om hur lätt det är att retushera i photoshop så ser ni med egna ögon:
Jag tycker inte att man borde retushera så mycket som man gör. Jag tycker det är finare med naturell. Va som man är oavsett om man har en rynka där eller här, eller ett hårstrå ligger fel eller något annat. Det är mer naturligt =9 Mer vakcert !! Tycker jag !!


Veckans To Do - lista

[ X ] Gå på v v möte - onsdag
[ ] Träffa Mr. X ?
[ ] Inflyttningfest - lördag
[ ] Två långpromenader
[ ] Styrketräning + fettförbränningspass - torsdag
[ ] Plugga sjukvård
[ ] Städa rummet så det glänser
[ ] Hjälpa syrran & robban att städa

Mötet på vv var riktigt kul !! Fick massa tips och råd. Bra konsult också. Ska kämpa tills sommaren, och SKA gå ner till min målvikt, så är det bara. Vill inte ha för höga mål, så jag har sagt till mig själv att jag ska skriva ner allt jag äter i 2 veckor & följa alla points antal och träna som satan, så får vi se hur mycket jag har gått ner. Jag tar ett litet mål i taget, det är lättare att följa, än att säga "jag ska gå ner 3 kilo på 2 veckor" eller "jag ska följa det här e x a k t i 3 månader", man har sån press på sig själv då... inge bra.. =)

Nu är jag peppad. Ska gå & skriva upp nu vad jag ätit hittills.
Hasta la vista !!! PUSS

Lite uppdatering ur mitt spännande liv

Thodeloo !
Vad har jag gjort de senaste dagarna då? jaa, det undrar jag med.. Har blivit skola, jobb och träning. I söndags jobbade jag. Satt vak, dvs. någon man måste "övervaka" som är i livets slutskede. Det var jobbigt. Jag har aldrig suttit vak förut. Vårdtagaren (patienten) gick bort under tiden jag vakade. Det var jobbigt att se, känslomässigt. Men det kändes som att jag iaf gjorde en bra insats att vara där, så denne inte behövde vara själv.

Annars nu så är det sjukt mycket plugg. För mkt. Som vanligt *suck*. Mina magkramper börjar komma tillbaka nu när all stress och press kommer. Fy f*n !!! Snart kommer alla tentor, redovisning inför 30 pers, grupparbete, enskilda inlämninguppgifter etc. etc.

Idag ska jag på VV möte. Nej, de står inte för vägverket. haha.. Det står för viktväktarna. Ska dit med C. kl 12.00 är det i Handen. Efter det ska jag plugga och laga lite god lunch och kl 15.00 börjar jag jobba. Ska bara jobba rakt över vägen, nära och bra !

Imorrn är jag ledig. Skönt.. Fast det kommer bara bli plugg och träning.. hum..

Idag har Doris, min kanin namnsdag.. hihi.. Grattis hjärtat <3 Älskar dejj!!
Idag fyller min gudmor år.. Grattis babsan !!!

Läääääängtar till lördag.. weiiiiii =)

Fångad av en stormvind

Nu är jag äntligen hemma.. phuu.. Det blåser så mycket motvind (i ansiktet) att det motsvarar ungefär en anti-wrinkle (botox) behandling på stureplanskliniken. Att ta sig från skolan och hem är som ett heltidsarbete. *suck* !

Nu har jag handlat hem massa god mat och frukost. Har börjat på viktväktarna igen och nu ska mina sista kilon bort. För alltid !! Jag ska kämpa och jag ska vinna. Ger jag mig fan på nått, så gör jag det också =) Saken är den bara att jag äter alldeles för mycket godis. Jag är helt sockerberoende. Men fick tips av Johanna idag att jag ska ta en tesked honung om dagen för då försvinner sockersuget successivt. Så nu har jag handlat hem honung. Russin är också bra att äta när man är sockersugen.

Idag till lunch blir det rårakor med lingonsylt och morötter. Till middag tänkte jag lyxa till det med lövbiff och gratäng, och en stor sallad. Behöver ni tips eller råd, eller bara lite feedback, så hör gärna av dejj =9 Jag hjälper gärna till ! Jag lyckades gå ner rätt mycket i somras, men jag nådde inte min målvikt, vilket inte gjorde något, jag har bara några kvar, egentligen petitess kilon, men för mig så räknas dom !!

Well, dags för lite dans hemma nu så jag få röra på mig lite =)

Kärlek till er ^^

Pengar = lycka ?


200 000 kr. Det är mucho dineros!! Jag kan få det, men synd dock att grejjen är så invecklad som jag måste göra för att få alla dessa pengar. Men jag vill ha pengar !! (vem fan vill inte det) Hur långt skulle du kunna gå för pengar? Blri man lycklig av pengar? Jag skulle bli det. Eller jag ÄR lycklig nu, har ett underbart liv, men om jag hade mer pengar så skulle jag kunna göra mycket mer och det skulle resultera i att jag skulle bli glad, väldigt lycklig..

Idag är det skola. Börjar om 40 min. Jag är inte 100% frisk ännu, men är på väg, men måste iväg och bara se vad jag har missat från gårdagen och se vad vi ska gå igenom idag. Annars idag så ska jag fotografera syrran och robban =) Laga lite god mat, hoppas på lite mys ikväll och kanske en promenad om min kropp orkar det...

1 Februari idag. Gud så tiden går fort. Fyller om om 1½ månad =9 weii.. Jag bara längtar tills de första blommorna börja blomma och solen börjar värma. Sedan kommer sommaren, den efterlängtade sommaren. Myys !!

Får se vad helgen har att erbjuda. Jag kanske skriver senare idag, gonna go..

♥ PUSS ♥

RSS 2.0