Vila i frid Andreas !

Igår var ingen rolig dag.
Två begravningar på en och samma dag.
Den första var Andreas begravning. Det var den finaste begravningen jag varit på. Den var så otroligt vacker. Jag och syrran gick dit. Det var i Österhaninge kyrka. Där har man upplevt både roliga och sorliga minnen. Bröllop, dop och begravningar. Kyrkan var full med folk. Både släktingar och vänner. Det var inte en minut som jag kunde hålla mig för gråt. Tårarna bara rullade ner för mina kinder. Allt i kyrkan var så fint. Kortet på Andreas var så fint. Allt var fint !

Vila i frid Andreas
19861019 - 20080123

Prästen var jätte duktig. Har inga ord för hur bra han var. Han berättade fina saker om Andreas och fina saker om livet. Man fick ett annat perspektiv på livet, på ett gott sätt. Han berättade en historia om när han var i Grekland. Han var längst ute på udden på klipporna och hade bara havet framför sig. Då frågade grekerna "Vet du två saker här i livet som man kan titta på, och aldrig sluta att tröttna på att se på".. Prästen visste inte.. Då svarade grekerna "Havet. Vågorna. När vågorna kommer in så kan man jämföra det med att man släpper in nya människor i livet och när vågorna går ut så tar man avsked. När vågorna kommer in igen är det glädje och när de går ut igen är sorg. Att sitta och kolla ut över horisonten är som en evighet. Elden. Öppen brasa. Det ger en värme och närhet. Men kommer man för nära så bränner man sig"

Man kan definiera detta med livet. Lite grann. Nu var det inte exakt så han förklarade, jag kommer inte ihåg allt, men det var verkligen rörande att höra. Man blev alldeles varm i kroppen när han berättade historien.

De spelade så fina låtar på Andreas begravning. "Du är det finaste jag vet. Du är det finaste i världen.. Du är som stjärnorna, som fåglarna, som vindarna som..."

"Like a bridge over troubled water..." Den sången tog mest i hjärtat. Jag sjöng nämligen den sången solo, på min skolavslutning i 9an. Den betyder väldigt mycket för mig. Det var en jobbig men ändå trygg känsla att höra den.
Andra begravningen var en väns pappa. Det var också jätte fint. Kände dock honom inte. Men satt ändå och föll några tårar.

Kom hem rätt sent igår. Mina ögonen var slut på tårar och alldeles röda och jag hade sår i näsan. När jag väl kom hem så slocknade jag på en gång. Gick upp kl 5 imorse för att bege mig till jobbet ute på Dalarö och kom sedan hem vid 17 tiden idag. Är ganska trött i kroppen nu. Inte fått nån bra sömn på flera dagar.

Nu ska jag dricka lite te så får vi se hur kvällen slutar..

Kärlek till Er ♥

Kommentarer
Postat av: Maria

Hehe nä då... sån där dålig dag bara! :) krams

2008-02-24 @ 19:03:23
URL: http://mcan86.blogg.se
Postat av: Anonym

vad har hänt?

2008-02-24 @ 21:15:43
Postat av: Hanna

Det vill jag inte prata om. Hoppas du förstår! Tack för kommentaren. take care

2008-02-24 @ 21:29:11
URL: http://charliesangels.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0