vänner

En riktig vän ska vara ärlig, snäll, omtänksam etc etc. Jag anser att det viktigaste i en vänner relation är ärlighet. Men varför är inte alla vänner så? Jag anser att är man inte så, (ärlig, snäll mm) så är man inte en riktig vän. Det är så tråkigt att man trott att ens riktiga vänner har varit så, sen har man blivit så djupt j*vla sviken. Folk förstår inte hur ont det gör i hjärtat. Varför vill man såra andra? Vad har jag gjort som förtjänar det här? Det skulle jag gärna vilja veta.

Jag är så arg och ledsen att sånna här saker händer. Tänk va allt hade varit bra och annorlunda idag om inte sånna saker hade hänt. Små misstag som vänner gör, går att förlåta. Men stora misstag är svårt att förlåta. Jag vet inte om jag någonsin kommer kunna förlåta.

Jag vill bara ha ärlig och snälla vänner. Tydligen kräver jag för mycket =(

Fan, varför?!! Kan bara säga: Vad så mot andra som du själv vill bli bemött !

Mina andra vänner, som har alla dessa underbara egenskaper, JAG ÄLSKAR ER ! Ni är mina änglar ! Vad skulle jag göra utan Er? Jag älskar älskar älskar er för alltid. . .

Will always love you

Bilder från igår

image248 image249 Totte image255 Me =)
image250 Maria & Totte
image251 Jag & Hedda. PUSS !
image252 Jag & Hedda
image253 Maria, Totte och Heddas finger haha
image254 Ankan, Jag och Hedda

image256 Så jävla crazy! *SLICK*

Feels good

Idag steg jag upp kl 5.00 för att bege mig till min praktik på Södersjukhuset. Det har varit en riktigt rolig dag. Gillar verkligen min praktik. Alla är så snälla och roliga där och jag får göra så mycket. Idag fick jag se röntgen av en Ct skalle igen. Det var kul. Fått sett såromläggning av en krossat tumme också.

Känner mig som hemma på praktiken. Är självgående och trivs verkligen med det !

Mitt schema har blivit ändrat under tiden and i really like it =) På måndag ska jag få vara på akuten och praktisera. Det ser jag fram emot. Ska bli kul att få se lite annat och se hur dom jobbar där.

Ikväll blir det förmodligen utgång. Schemat har som sagt ändrats så jag är ledig imorrn. Har även bytt lite tider så jag är ledig över valborg. Mina handledare är ju för gulliga =) 

Men nu ska jag äta lite mat. har vilat i 2 timmar. Underbart. Är så himla trött. Jobbigt att gå upp så tidigt som kl 5. Det är man inte van vid när man vanligtvis brukar börja skolan kl 9 eller 13.

Well, take care ! Hoppas ni mår bra för det gör jag =)

PUSS !

underbart

Haft haft underbara dagar med min älskade vänner. I tisdags va jag, K, H och T ute och spelade kubb. Jätte kul =) Sedan igår så kollade jag, K, H och E på film hemma hos H. Vi hade laddat upp med grill chips och maaaassa godis. Sedan såg vi på "i now pronouse chuck and larry".. Den va roligt !

Idag hade jag tvättstugan 7-11. Solade på balkongen, åt god frukost och pluggade. Sedan åkte jag, K och H ner till Rudan och åt lunch tillsammans. Blev kycklingsallad. Yummie. Så glad att jag har Er. Ni är underbara. Ni förgyller mina dagar och mitt liv. Vad skulle jag göra utan er? Så glad att vi har tid nu att träffas. Jag är så lycklig att ha Er som vänner. Ni är mina änglar. Älskar er för alltid ♥

image247

Praktiken börjar faktiskt lida mot sitt slut. Sedan är det bara 4 veckor kvar och sedan är jag utbildad Undersköterska. Äntligen ! Praktiken har känts riktigt bra nu. Har fått sett flera undersökningar. Bla. CT skalle och lumbalpunktion. Så kul att man får se och göra så mycket olika saker. Det är det bästa ! Hoppas på flera undersökningar innan praktiken är slut !

Har fått skoluppgifter gjorda också. Känns jätte skönt =) ! Allt rullar på. . .

Det ända som är negativt just nu är jag att ångrar så djupt att jag inte lyssnade på mina vänner förut. Varför lyssnade jag inte på deras råd? Om jag hade gjort det så hade det här aldrig hänt. . .

Dags för middag. Sedan lite mer plugg och promenad. Upp med tuppen imorrn kl 5.00 sedan är det praktik som gäller !

PUSS från lilla Hannis


Äntligen värme

Hey sötnosar
Praktiken fortlöper och i fredags fick jag göra massa saker. Första gången som jag fick ta venprov på patienterna. Det var nervöst men kul. Annars så får jag ta blodtryckskontroller, puls, saturation, temp, ekg. Får göra massa saker till men det är saker som bara flyter på som tex matförberedelser, se på när ssk gör olika undersökningar, lämna prover på lab, etc. etc. Känns riktigt bra och kul !

Idag är jag ledig, vilket verkligen behövs. Känns som att jag inte gjort något annat än att varit på praktiken. Vaknade imorse av att solen sken in i mitt rum. Lovely! Tog på mig bikini, gjorde iordning frukost, tog med läxböckerna och satte mig på balkongen och solade. Solen är fortfarande kvar på balkongen tills ca 12.30. Helt underbart !

Ska ta bort stygn på P idag. Ska bli spännande. Det kommer gå bra *ler*

Så fint väder så skulle gärna vilja spela kubb och typ grilla, men får se med mina kära vänner vad dom har på schemat idag. Alla mina närmsta tjejkompisar har ju skaffat kille. Så dom är kära och lyckliga, vilket betyder mycket tillbringande tid med deras pojkvänner och mindre tid med ens vänner. Men jag kan förstå dom. Bara lite tråkigt för min del.

När man ändå har det samtalsämnet på tråden så blir jag så arg på mig själv. Varför blev det aldrig något mellan oss? Fan, jag blir så ledsen när jag tänker på det. Jag ville ha dig, var jag otydlig nog att visa det eller? Tänk om det hade varit du och jag nu. Det hade varit fint. Du är en underbar kille. Jävla skit. . . Saknar dig faktiskt ! *tår i ögat*

image245

Nu ska jag sätta mig på balkongen igen och fortsätta att njuta av våren och värmen. Skulle inte banga på en glass idag i det här fina vädret !

Kärlek till er ^^

Mitt allra första venprov


Hej mina söta bloggläsare
!
Idag var jag på praktiken mellan 7-15. Det är riktigt tungt att gå upp kl 5 på morgonen nästan varje dag. Börja kl 7 på Sös inne i stan så måste gå upp den tiden. När det är skola är man van att gå upp kl 7.30. Det är lite skillnad. Hur som helst, så är det bara att stiga upp och vara glad !

Idag har jag fått gjort flera roliga saker. Har fått tagit EKG själv. Det är roligt. Sedan har jag fått tagit mitt första venprov. Det är alltså ett blodprov man tar i armen, kan även ta det på handen. Men jag tog det i armvecket på en sjuksköterska. Fick ta i båda hennes armar, för att öva. Sedan fick jag ta på min handledare. Jag blev så glad när jag lyckades! Det var jätte kul. Vi har ju övat på detta i skolan, men på en docka, och det är en helt annan känsla. Det är kul att man får prova allt under praktiken. Här även fått göra ultraljud, kapillärprover, ekg några gånger, blodtryck, puls både för hand och via apparat några gånger. Skulle ha gått på gastroskopi idag, men blev ändrade planer. Det blir av en annan gång. Men har ju två veckor kvar på praktiken, så det är ingen brådska. Känns som att nu när man har fått gjort venprovet så har man fått testat på det mesta. Det är ju en del av basic sakerna man får göra inom sjukvården. Känns bra !!

image244 (venprov)

Har väldigt mycket plugg samtidigt som jag har praktik. Vilket är väldigt jobbigt. Men känns som att jag ligger bra till ändå. Har gjort planering för mina studier och det har gått bra hittils!

Jag är glad, lycklig, nöjd och stolt =)

Jag är SÅ himla sugen på glass. En McFlurry på donken. Någon som är lika sugen som jag? Ge mig glass glass glass glass glass glass. . .

PUSS

underbar låt

Denna låt är lovely... Jag lyssnar på den om och om och om igen och kan inte göra annat än att älska den!



Praktik, vetrinärbesök, förkylning

Praktiken fortsätter...

Va ledig tisdags och onsdags. Sedan skulle jag praktisera torsdag, fredag, lördag, söndag. Fick dock förhinder i torsdags. Min lilla Doris betedde sig jätte konstigt hemma och hade typ andnöd. Så jag och syrran fick åka in till Roslagstull (specialist vetrinärerna) för att få hjälp. Det tog massa prover och undersökningar. De kom fram till att hon hade flera sjukdomar, stackars min bebis *pussa på*. Efter ett besök på 3 timmar så fick vi en diagnos och mediciner till det. Notan för detta kalas blev inte billigt. Några tusenlappar. Vilket var alla mina sparpengar. Men vad gör man inte för de man älskar =) Tur att jag är en sådan omtänksam människa !!

Praktiken då. Jo. Gick i fredags och fick göra massa skoj. Skit kul =) Fick:

* Ta sjukdomsodlingar
* Kapillärprov
* Lärt mig hur man använder en fysikalisk desinfektions disk
* Ultraljud av urinblåsan
* Saturation och pulskontroller
* Se hur man tillsätter blodtransfusion

Sedan har jag fått ge frukost, lunch, ta rapport, bädda sängar. Har lärt mig vart saker ligger i de olika förråden. Har hunnit med rätt mycket på två dagar ändå. Har tre veckor kvar och bara längtar till att få lära mig ännu mer. Man lär sig något nytt varje dag =) Och det är jätte kul !

Skulle ju gått igår och idag på praktiken. Men i fredags så blev jag sjuk. Halsont som bara den. Snuvig. Feber under natten. Ont i hela kroppen. Usch !! Fick ringa och sjukanmäla mig under helgen. Det är SÅ typiskt. Jag blir sjuk 2ggr/året (peppar peppar) och just NU, under praktiken, DÅ ska jag bli sjuk =(  ...It sucks...

Nåväl, blir man sjuk så blir man. Så synd att det hände mig just nu. Men men. Tar en timme i taget typ. Orkar inte äta något. Nu börjar jag hosta så det skäär i lungorna. Fram med hostmedicinen! Samtidigt så försöker jag plugga. Inte lätt alltså ! Men gör en sak i taget. Allt löser sig!!

Nu ska jag fortsätta plugga och mysa ner mig i sängen och dricka lite te, det är det enda jag får i mig. Skulle vilja att någon gullig kille bara kunde ta hand om mig nu, hålla om mig, tycka synd om mig.. buhuu..

PUSS
 

Senaste nytt

Tjiiingeling !

Tänkte berätta om denna vecka. Har dock bara gått 3 dagar men mycket kan hända på kort tid.

* Började praktiken på SÖS i måndags. Ska vara där i 4 veckor. Första dagen är man ju en liten svans efter sin handledare och lite nervös. Men det gick bra. Imorrn ska jag på hur-man-sticker-en-patient-i-armen-utbildning. haha.. Ska lära mig att ta venprover, vilket görs i armväcket eller på handen. Ska bli kul, men nervöööst. . .

* Träffat M. Det var kul. Det var ju ett tag sen !

* Var på vv idag och har gått ner 0,4 kg på en vecka =) Jag börjar närma mig mitt mål.. weiii..

* Har införskaffat mig en extern hårddisk på 500 gb. Den är grym ! Så nu har jag tömt min hårddisk till den externa så om min hd krashar, så går inget förlorat. Toppen va?

* Har precis skalat räkor. Ska äta räksallad till lunch och någon gryta eller soppa till middag. Lite plugg blir det idag också. Lite mys ikväll !

* Vad är det här för j***vla väder? Hallå??!!!.. Det ska vara VÅR nu, i maj ska sommaren komma. Skärpning!!

* Har skickat in ansökan till Sjuksköterskeprogrammet idag. Sökte alla skolor i Sthlm. Får se hur det går. Kommer jag inte in där, har jag andra planer =)

Dags för plugg och lunch !
PUSS

ja eller nej


Sitter med beslutsångest...

Ska jag åka eller stanna? hum.. svårt...

Jag vill, verkligen. Men, lättare sagt än gjort !!
Vill ju så gärna träffa dejj. Hur ska jag göra?

PUSS !

...

Då försvann hoppet om dig nu då. Hoppet om att det skulle bli vi..

jag ger upp.. o skiter i allt ! faan. .

hej då !

powerwalk

Var ute på promenad idag. Gick en mil med S. Det blev två timmars powerwalk. Efter det var jag rätt så slut i kroppen. Hade bara ätit frukost så jag var vrååålhungrig när jag kom hem. Gissa om jag var svettig efter den där låååånga promenaden. Sjöblöt! Haha.. "intresse klubben antecknar".. Hopp in i duschen på en gång, det va najs !!

Nu ska jag äta sockerkaka och glass =)

Ciao ^^

- 1,2 kg

Var med K, I och S idag på vv och vägde oss =) Det var riktigt kul ! Jag har gått ner 1,2 kilo på en vecka. Det trodde jag aldrig, har ju hållt mina kalorier/dag, men har ändå blivit lite godis hit och dit. Men är riktigt glad och riktigt stolt så jag belönade mig med att köpa en tröja !

Fan va jag är bra ! Jag är grym! Så j***vla stolt !! JIPPIE. . .

Igår bakade jag en kalorisnål sockerkaka med hallon och blåbär. Underbart god. En bit kaka plus vaniljglass är super mumsigt. Yummie !

image238 image239

Nu ska jag äta min välförtjänta frukost bestående av: 2 knäckebrödsmackor med skinka och gurka, citronte, apelsinjuice, 1 banan och 1 päron.

PUSS

Oh happy day !

Har inte kunnat blogga på ett tag pga. att dom gjort om sidan så det har bara blivit error när man försökt att logga in.

Igår och idag har vi fått tillbaka saker från skolan. Ena ämnet var människan socialt och kulturellt. Där hade vi en enskild uppgift om "manligt och kvinnligt i vården". Där fick jag ++. Man kunde max fått +++ plus. Så jag är lite besviken faktiskt. Men men, man kan ju inte alltid vara bäst. Sedan fick vi tillbaka ett prov som man bara kunde få g på. Där fick jag 25/28. Funkar väl. Med tanke på att jag inte pluggat inför det provet så är jag ändå nöjd.

Idag fick vi tillbaka sjukvårdsprovet som handlade om urinorganensjukdomar och vätskebalansen. Inte ett lätt prov. När vi gjorde detta prov så hände det väldigt drastiska saker i mitt liv. Saker som jag prioriterade framför skolan, självklart, vilket resulterade i att jag inte han & plugga inför detta prov heller. Pluggade lite, men det var inte mycket. Så fick jag resultatet idag. MVG. Så sjuuukt glad! Och så sjuuukt stolt över mig själv.. ! Jippie !!!!

Nu har jag bakat mig en sockerkaka, delat den på två och lagt blåbär och hallon mellan. Ska ta en bit med vaniljglass nu och fika med mamsen.

Så glad att jag har dig. Du är underbar. Så glad att du gett mig chansen att lära känna dig. Vill aldrig förlora dig ! Du är unik..

PUSS !

RSS 2.0