Praktik, vetrinärbesök, förkylning

Praktiken fortsätter...

Va ledig tisdags och onsdags. Sedan skulle jag praktisera torsdag, fredag, lördag, söndag. Fick dock förhinder i torsdags. Min lilla Doris betedde sig jätte konstigt hemma och hade typ andnöd. Så jag och syrran fick åka in till Roslagstull (specialist vetrinärerna) för att få hjälp. Det tog massa prover och undersökningar. De kom fram till att hon hade flera sjukdomar, stackars min bebis *pussa på*. Efter ett besök på 3 timmar så fick vi en diagnos och mediciner till det. Notan för detta kalas blev inte billigt. Några tusenlappar. Vilket var alla mina sparpengar. Men vad gör man inte för de man älskar =) Tur att jag är en sådan omtänksam människa !!

Praktiken då. Jo. Gick i fredags och fick göra massa skoj. Skit kul =) Fick:

* Ta sjukdomsodlingar
* Kapillärprov
* Lärt mig hur man använder en fysikalisk desinfektions disk
* Ultraljud av urinblåsan
* Saturation och pulskontroller
* Se hur man tillsätter blodtransfusion

Sedan har jag fått ge frukost, lunch, ta rapport, bädda sängar. Har lärt mig vart saker ligger i de olika förråden. Har hunnit med rätt mycket på två dagar ändå. Har tre veckor kvar och bara längtar till att få lära mig ännu mer. Man lär sig något nytt varje dag =) Och det är jätte kul !

Skulle ju gått igår och idag på praktiken. Men i fredags så blev jag sjuk. Halsont som bara den. Snuvig. Feber under natten. Ont i hela kroppen. Usch !! Fick ringa och sjukanmäla mig under helgen. Det är SÅ typiskt. Jag blir sjuk 2ggr/året (peppar peppar) och just NU, under praktiken, DÅ ska jag bli sjuk =(  ...It sucks...

Nåväl, blir man sjuk så blir man. Så synd att det hände mig just nu. Men men. Tar en timme i taget typ. Orkar inte äta något. Nu börjar jag hosta så det skäär i lungorna. Fram med hostmedicinen! Samtidigt så försöker jag plugga. Inte lätt alltså ! Men gör en sak i taget. Allt löser sig!!

Nu ska jag fortsätta plugga och mysa ner mig i sängen och dricka lite te, det är det enda jag får i mig. Skulle vilja att någon gullig kille bara kunde ta hand om mig nu, hålla om mig, tycka synd om mig.. buhuu..

PUSS
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Vem J är? Hehe det är en kompis till Angelica bara haha. Aldrig träffat honom förut bara spanat på honom hela gymnasiet. Fick träffa honom på oleary's i helgen bara. Så det är ingen speciell alls :)

Låter som att du har en jättebra praktik, häääärligt :) Hoppas du blir bättre snart, krya på dig! Kramkram

2008-04-13 @ 18:08:38
URL: http://mcan86.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0